Hoe is een facial opgebouwd?

Hoe is een facial opgebouwd?

Hoe ik te werk ga

Om jou wegwijs te maken in de verschillende facials, kan je hieronder lezen hoe een facial is opgebouwd. Er zijn wel 1001 combinatiemogelijkheden om een facial samen te stellen die op jouw lijf (huid) geschreven is. 
De precieze behandeling bepalen we in overleg tijdens de afspraak. Hierbij wordt rekening gehouden met je persoonlijke wensen, budget en noden van je huid.

 

Stap 1 — Peeling of exfoliatie op maat van jouw huid

Peelen haalt dode huidcellen weg en zuivert de huid. Dit stimuleert het vernieuwingsproces, vertraagt huidveroudering, vermindert acne en pigmentvlekken, en activeert de bovenste huidlaag. Zo kunnen producten in de volgende fase beter doordringen.

Soorten peelings bij Skincare by Louise:

 • Fruitzuur of enzymatische exfoliatie
  • Een peeling weekt met enzymen of fruitzuren dode huidcellen los. Ze dringt dieper in de huid door en versnelt zo de huidvernieuwing. Ze stimuleert de aanmaak van elastine en collageen, bevordert de balans tussen vet en vocht en geeft een diepe reiniging.
  • Peelings zijn er in verschillende gradaties en wordt steeds aangepast aan de behoefte van de huid. Voor elk huidtype is er een geschikte exfoliatie.
 • Hydrafacial-techniek
  • De techniek werkt op basis van vacuüm en voelt aan als een stofzuiger die je huid grondig reinigt en vernieuwt. Eerst gebeurt een reiniging met melkzuur en glucosamine, waardoor de huidvetten verweken. Zo kunnen tijdens de extractie de dode huidcellen makkelijk verwijderd worden met de typerende Hydrafacial-stift. Dan volgt een peeling met zuren aangepast aan jouw huid. Dan is het de beurt aan hydratatie: gepatenteerd insluissysteem worden serums diep in je huid gebracht, met antioxidanten voor bescherming tegen de zon en hyaluronzuur als vochtbinder. De hydrafacial kan uitgebreid worden met boosters of technieken die bij de noden van jouw huid passen.
  • Hydrafacial is bedoeld voor de huid met pigmentvlekken, rimpels, dofheid, onzuiverheden of voor wie een echte opkikker wenst. Niet geschikt voor een huiden uit balans of huiden met chronische couperose of ernstige ontstekingen. 
 • OxyGeneo-techniek
  • OxyGeneo is geïnspireerd op het zuurstofopwekkende effect van warmwaterbronnen. Het is een high tech-behandeling met drie simultane stappen. De productkeuze en doseringen worden bepaald door huidanalyse met de computer, waardoor elke behandeling gepersonaliseerd is. De focus ligt op huidvernieuwing door zuurstoftherapie. Eerst wordt je huid gepeeld met een oxypod. Vervolgens wordt serum ingesluisd met ultrasone geluidsgolven; TriPollar radiofrequentie stimuleert tenslotte de aanmaak van collageen en elastine.
  • Oxygeneo is bedoeld voor de huid met pigmentvlekken, rimpels, dofheid of voor wie een echte opkikker in combinatie met ontspanning wenst. Niet geschikt voor de huid die uit balans is of huiden met chronische couperose of ernstige ontstekingen. 

Stap 2 — Extracties

Na de peeling is het tijd om de onzuiverheden of comedonen te verwijderen. Deze blackheads en whiteheads zijn de puistjes van morgen. Zo heb je er in de weken na een behandeling minder last van, en hoef je er thuis niet aan te prutsen!

Stap 3 — Voeding

In deze fase van de behandeling worden actieve werkstoffen aangebracht. Dankzij de peeling neemt jouw huid deze werkstoffen extra goed op. Hierbij gebruik ik de producten die het best bij jouw huid passen.

Stap 4 — Boosting

Bij natural face lifting door bindweefselmassage werk ik op diepere huidlagen waar producten niet geraken. Dit stimuleert de doorbloeding en prikkelt de huid tot aanmaak van stoffen die tijdens het verouderingsproces worden afgebroken.

Technieken zoals RF of Ultrasound kunnen gebruikt worden om ervoor te zorgen dat ingrediënten beter in de huid worden opgenomen en de huid gelift wordt. 

Met lymfedrainage voer ik overtollig weefselvocht af (vaak zichtbaar rond ogen), stimuleer ik de natuurlijke hydratatie en versterk ik het immuunsysteem. De stevigheid voel en zie je al na de eerste behandeling.

Stap 5 — Ontspanning

We sluiten je Facial by Louise af met ontspanning op jouw maat. Zo kies ik voor de stimulatie van je meridiaanpunten als je last hebt van stress. Als de focus op celvernieuwing ligt, ervaar je de heerlijke warmte van Celluma® lichttherapie, en als je collageenproductie een duwtje kan gebruiken, kies ik voor ontspannende radiofrequentie.

 

Ik heb er bewust voor gekozen om mijn aanbod uitgebreid samen te stellen om jouw huid én mind afwisseling te kunnen bieden. Het combineren en afwisselen heeft als voordeel dat jouw huid extra geprikkeld en gestimuleerd wordt en ze telkens opnieuw grondig wordt wakker geschud, dit zorgt voor het meest langdurige resultaat.

Bij sommige huidindicaties zoals acne is herhaling van bepaalde technieken dan weer net de beste keuze. 

Boek jouw facial op advies, en samen vinden we de beste match.