OVER BEHANDELINGEN: VOORBEREIDING, RESULTAAT EN NAZORG

Hoe vaak laat ik best een facial doen?

Je huid vernieuwt zich in evenveel dagen als je leeftijd jaren telt. Hoe hoger je leeftijd, hoe trager die vernieuwing dus gaat: ben je 52, dan duurt je celvernieuwing zo’n 52 dagen. In de behandelingen dagen we de huid uit om zich sneller te vernieuwen. Een periode van 1 à 2 maanden tussen twee afspraken, samen met de gebruikte producten en manuele technieken, helpen zo je huid om niet telkens terug te keren naar haar minst actieve staat. Hanteer best telkens dezelfde tussenperiode: je huid is gebaat bij regelmatigheid in behandelingen en in levensstijl. En ook je hoofd zal je dankbaar zijn met een afspraak elke 4, 6 of 8 weken: ingeplande ontspanning doet wonderen voor je gevoel van controle en gemoedsrust.

Welke facial is geschikt voor mij?

We horen allemaal verhalen en zien verleidelijke reclames over populaire facials. Elke huid is echter uniek, en heeft deugd van een al even unieke aanpak: de laatste hype is niet per se een goed idee voor jou. Ik neem daarom de tijd om jou, je wensen en budget grondig te leren kennen, en adviseer je een behandeling die jouw huid én hoofd blij maakt.

 Hoe bereid ik me best voor op een facial?

Wat je gezicht betreft: stop twee dagen voor je facial met het gebruik van retinol en fruitzuren. Zo vermijd je dat een behandeling té diep inwerkt. Wat je haar betreft: stel je wasbeurt nog even uit tot na je bezoek aan Skincare by Louise. Ik kan immers niet garanderen dat het tijdens de behandeling proper blijft. Ik dek het zo goed mogelijk af met een haarband, maar ik kies ervoor om je behandeling ten volle uit te voeren, en daarbij komen soms (minimaal) producten in het haar terecht. Voor meer info, lees graag mijn huisregels na.

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een bepaalde facial? Wat moet ik zeker vermelden?

Informeer me als één van de volgende items van toepassing is: ben je zwanger of geef je borstvoeding? Heb je een auto-immuunziektes, diabetes of gebruik je bepaalde medicijnen? Heb je recent andere behandelingen ondergaan zoals laserbehandelingen, chirurgische ingrepen, chemo of radiotherapie? Of moet je ze in de nabije toekomst ondergaan? Gebruik je huidverzorgingsproducten met retinol, hydroquinone of sterke zuren? Heb je in de voorbije 6 maanden een kuur gevolgd met Roaccutane of Isotretinoïne gevolgd? Vermeld deze informatie, dan stel een behandeling op maat voor.

Waar moet ik op letten na een facial?

Vermijd tot 48u na een behandeling de zon of zonnebank. Bij sommige behandelingen kan de huid tijdelijk gevoeliger zijn voor extern licht.

Kan ik douchen na een facial?

Dat hangt af van de behandeling. Maar geen nood: ik stuur je naar huis met het nodige advies over wat te doen en laten. En ook over hoe je met de juiste verzorging, voeding en beweging het resultaat kan optimaliseren, trouwens!

Mag ik sporten na een facial?

Dat hangt af van de behandeling.  Maar geen nood: ik stuur je naar huis met het nodige advies over wat te doen en laten. En ook over hoe je met de juiste verzorging, voeding en beweging het resultaat kan optimaliseren, trouwens!

Ik zie of voel nog geen resultaat. Doe ik iets verkeerd?

Huidverzorging is geen overnight proces. Realistische verwachtingen besparen je veel stress. Na de huidanalyse stel ik een behandelplan op, waarbij ik rekening houd met de noden van je huid, je wensen en budget. Met die informatie in het achterhoofd, bespreek ik de mogelijkheden en wat je kan verwachten. Bij bepaalde huidindicaties zoals acne, huidveroudering, gevoeligheid, hyperpigmentatie etc. is blijvende verbetering pas mogelijk bij een samenspel van langdurige behandeling en opvolging met producten thuis.

Ik heb last van roodheid of schilfering na een facial. Is dat normaal?

Mijn aanbod bestaat uit onderhoudende facials, die onmiddellijk voor een mooie uitstraling zorgen, en behandelende facials, die op een bepaalde huidindicatie werken. Microneedling en fruitzuurpeelings zijn voorbeelden van deze laatste groep. Hierbij kan je een korte downtime ervaren, zoals roodheid of schilfering, als gekende en nodige gevolgen van de behandeling. Dit wordt vooraf besproken in het huidatelier, om misverstanden te vermijden.

OVER AFSPRAKEN MAKEN EN ANNULEREN

Wanneer moet ik een voorschot betalen?

Als nieuwe klant vraag ik je bij een online afspraak een voorschot via online betaling van €50. Dat doe ik om no shows te vermijden. Het voorschot wordt niet terug gestort. Bij het boeken van een vervolgafspraak in het huidatelier wordt geen voorschot aangerekend. Bij laattijdig annuleren of no shows wordt een no show-vergoeding aangerekend. Laattijdig annuleren is 

Hoe werkt de wachtlijst?

Je kan jezelf op de wachtlijst plaatsen als je niet meteen een plaatsje vindt. Dat doe je door een dienst en de datum van jouw voorkeur te selecteren. Als er een plekje vrijkomt, word je gecontacteerd. Als er geen plekje vrijkomt, hoor je niets van mij. Een wachtlijstafspraak is geen zekerheid, en is niet bindend voor jou als klant.

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Afspraken kunnen tot 48 uur op voorhand geannuleerd worden. Bij tijdige annulatie wordt het reeds betaalde voorschot gebruikt voor het maken van een volgende afspraak. Bij laattijdige annulatie (of onverwittigde afwezigheid op de afspraak) kan het voorschot niet gebruikt worden voor een volgende afspraak. Indien er geen voorschot betaald werd omdat de boeking in het huidatelier gebeurde, wordt alsnog een voorschot aangerekend. Bij nalatigheid van betaling ben ik verplicht de betaling te vorderen via de gerechtelijke weg. Alle kosten zijn voor de wanbetaler. Lees alles in mijn algemene voorwaarden.

Welke betaalmogelijkheden zijn er ter plaatse?

In het huidatelier kan betaald worden met cash of met de Bancontact-app.

Is betaling op factuur mogelijk?

Dat kan zeker, vraag ernaar tijdens je afspraak.

Waarom werk je enkel op afspraak?

Rust bieden aan klanten is een belangrijk onderdeel van mijn behandeling, bedankt om dat te respecteren. Wil je producten of een cadeaubon ophalen? Contacteer mij via WhatsApp (+32 477 / 57 74 35): dan spreken we een afhaalmoment af tussen twee afspraken in. Producten van Image Skincare kunnen ook op de webshop besteld worden, en worden aan huis geleverd.

Wat als ik te laat kom? En kan ik binnen wachten als ik te vroeg ben? 

Om de privacy en rust voor elke klant te garanderen, vraag ik om max. 5 minuten voor je afspraak aan te bellen. Als je te laat bent, gelieve een seintje te geven via WhatsApp (+32 477 / 57 74 35). Je behandeling wordt dan ingekort om de afspraken van de volgende klanten te respecteren. 

Kan ik in de buurt parkeren?

Het huidatelier van Skincare by Louise bevindt zich in centrum Aalst. Met een parkeerschijf kan je 2 uur gratis parkeren in omliggende straten: de Désiré De Wolfstraat, Eugène Bosteelsstraat en Frédéric Van Der Nootstraat. Gratis parkeren kan even verderop aan de parking van Osbroek of in de Erembodegemstraat. Van daar wandel je in zo'n 7 minuten doorheen het stadspark naar het huidatelier.

Ik heb een cadeaubon. Hoe maak ik een afspraak?

Neem contact op (bij voorkeur via WhatsApp: +32 477 / 57 74 35) om de afspraak vast te leggen. Annulering kan kostenloos tot 48u voor de afspraak; bij laattijdige annulatie (on onverwittigde afwezigheid op de afspraak) wordt een forfaitair voorschot van… euro in mindering gebracht van de waarde van de cadeaubon.

Hoe bestel ik een cadeaubon? Is die digitaal en/of op papier?

Een digitale cadeaubon kan je hier bestellen. Een papieren versie vind je in de webshop. De ontvanger kan deze cadeaubon gebruiken voor een Skincare by Louise, Facial by Louise, een Keep Shining opvolgfacial of voor de aankoop van producten in de webshop.

Niet gevonden waar je naar op zoek was?

Stuur ons een berichtje via hello@skincarebylouise.be en we helpen je graag verder.